fbpx

O meni

Živim in ustvarjam na Griču nad Ptujem, v ateljeju, obdanem s prvinskim, naravnim okoljem.

Dve formalni izobrazbi, študij Tehniške fakultete in  študij Waldorfske pedagogike, sem nadgradila z raziskovalnim študijem kaligrafije in pa študijem filozofije Ife, ki temelji na raziskovanju nevidnega dela energij narave.

S prehodom v novo tisočletje, sem se tako podala na samostojno ustvarjalno pot. Ljubezen do umetnosti lepopisja je z leti preraslo iz ljubiteljskega na profesionalni nivo. Ohranjam klasičen kaligrafski pristop in mu pridodajam svežino in lahkotnost, predvsem skozi preplet stilov, barv in materialov.

Po dveh desetletjih ukvarjanja s kaligrafijo verjamem, da so redne vaje kaligrafije način življenja, ki uravnoveša psihični, mentalni in fizični ustroj človeka. Kaligrafija je poglabljanje vase, vrsta meditacije. Je ozaveščanje duha in globoka kontemplacija z dušo posameznika. Skozi redne vaje vodi do notranje harmonije in miru, do izboljšanja koncentracije in ohranjanja fokusa. Oboje nadgrajuje bolj učinkovito izrabo potencialov, s čimer izgrajujemo samozavest ter posledično naš notranji občutek za lepoto. To so razlogi, da je moje  poslanstvo ohranjanje umetniških in rokodelskih veščin skozi poučevanje kaligrafije.

Moje vrednote so harmonija, suverenost in ljubeče sodelovanje ljudi in narave.

Moja vizija je širiti idejo o prepoznavanju lastnih potencialov in omejitev, s čimer, naj vsak posameznik svojim življenjskim ciljem olajšamo pot do realizacije. Kako to doseči? Verjamem, da odgovori pridejo, ko smo pripravljeni spremeniti način razmišljanja, ki nam več ne služi. Sledim svoji poti in skozi delovanje svoja dognanja širim v mednarodno okolje.

Natalija