fbpx

Izobraževanja


Opis posameznih programov

16 urni tečaji kaligrafije

SO PRIMERNI ZA:

 • popolne začetnike vseh starosti,
 • tudi za tiste, ki za sebe pravite, da niste umetniško nadarjeni ali nimate ravno lepega rokopisa.

TEČAJ VSEBUJE:

 • predstavitev osnovnih stilov pisav skozi izdelke,
 • seznanjanje s peresi in tušem,
 • pristop pravilne drže peresa,
 • pravilen naklon peresa, razmerja in višine črk, osnovne gradnike črk: črte, krivulje,
 • spoznavanje abecede (minuskule in majuskule) izbranega stila pisave, ki se mu v teku druženja posvetimo črko po črko.

TERMINI AKTUALNIH TEČAJEH


Individualne ure kaligrafije v ateljeju na Griču nad Ptujem

Individualni pristop traja manj časa,  saj poteka intenzivno, zahteva pa več samo angažiranosti. Prednost individualnih ur na Griču je, da si sami odmerjate termine in ustvarjate v energetsko podprtem objemu narave. Prav tako vam omogoča vpogled v ustvarjalkin atele in širok nabor izdelkov, ki nastajajo skozi leta. 

Individualna ura traja 45 min in znaša 25€ na osebo oz. 20€, če sta dva vzporedna enakovredna slušatelja. Smiselno je vzeti 2 uri skupaj. 

Za rezervacijo termina pišite na: nrg@ustvarjalnost.si


Nadaljevalni tečaj – 12 urni seminar

JE PRIMEREN ZA: vse, ki so opravili  začetni tečaj kaligrafije in se želijo izpopolniti

 • v osvojeni pisavi oz. jo nadgraditi z dodelano tehniko
 • v kompoziciji in okraševanju inicial in serifov
 • in v oblikovanju širšega nabora uporabnih idej.

V šolskem letu 2020/21 bosta razpisani po 2 ponovitvi seminarja naslednjih stilov pisav:

 • Seminar Unciala-Karolina
 • Seminar Italika
 • Seminar Gotica
 • Seminar Copperplate

Na spodnjih povezavah najdete več informacij o posameznem seminarju, termine, lokacije in možnost prijave. 


4 urne tematske delavnice

SO PRIMERNI ZA tiste, ki se vedno znova vračate po nova kaligrafska znanja. Torej ste se odločili za nabor več stilov pisav, ki vam nudijo celotno paleto ustvarjalnih užitkov.

DELAVNICA IZDELOVANJA PRAZNIČNIH  VOŠČILNIC

Skupaj se bomo naučili tehnike oblikovanja in okrasitve novoletnih voščilnic, s pomočjo že osvojenega lepopisnega znanja. Uporabljali bomo raznobarvne papirje, barvne tuše in bleščice. S SEBOJ PRINESITE:  Kaligrafska peresa, (2, ½ za barvni in posebej za beli –srebrni-zlati tuš, tuše, svinčnik, radirko in papir za skiciranje in ne pozabite, z dobro voljo nam vse bolje uspe.

DELAVNICA KOMPOZICIJE

Skupaj bomo preučili par klasičnih postavitev na ležeče ali stoječe postavljeni podlagi. Se učili iz primerov kaligrafskih izdelkov mojih in vaših. Predvsem pa bomo iskali odgovore na vprašanja, ki se bodo Vam porajala, tekom ustvarjanja doma. S SEBOJ PRINESITE: Kaligrafska peresa, (½, 1, 2, 3, 4 in večje, odvisno od izziva ki ste si ga zastavili),  barvne tuše, svinčnik, radirko, večji geotrikotnik in papir za skiciranje. 

DELAVNICA IZDELAVE INICIALK

TEME: Moja inicialka, Veselje, Žalost, Moje najljubše delo- moj hobi. S SEBOJ PRINESITE:  Peresa ( ½, 1, 1 ½, 2, 2 ½, 3, 4, 5), tuše (več barv), flumastre, lesene barvice, akvarelne barve, čopiče, šeleshamer (bele barve, A4) . Vse, kar  vam bo manjkalo, si boste lahko izposodili na delavnici.


Tehniški in kulturni dnevi v osnovnih šolah

Ali ste vedeli, da je Jorge Lorenzo, 6 kratni  svetovni prvak v razredu motoGP  razkril skrivnost v pripravah, ki ga uvrščajo na vrh svetovnega pokala. Po priporočilu psihologov že 6 let vsak dan vadi vaje iz kaligrafije, za več zbranosti in samozavesti. Sama dodajam dve lastnosti: potrpežljivost in koncentracijo. Če ocenjujete, da so to lastnosti, ki primanjkujejo vsakomur v današnji družbi, vas vabim, da skupaj vpeljemo naše otroke v svet kreativne meditacije.

Potek dela: V prvem delu z učenci izvedem kratek pregled pisave skoti zgodovino, predstavim pisno orodje, podlago in izdelke, ki so rezultat vztrajnosti in ustvarjalnosti.

Učenci se seznanijo s pisanjem s kaligrafskim dvo debelinskim peresom in tušem (na višjih stopnjah). Pri tem se naučijo oblikovati in risati okraske, ki so osnova za izpis črk.

Za drugi del, ki je ciljno usmerjen imam pripravljene različne predloge:

Predlogi po starosti:

 • 4.r.  Dvo debelinsko pisanje s prilagojenimi dvojnimi svinčniki in barvicami. Risanje form. Prijem povzet po antropozofskem načinu osredinjenja pozornosti.
 • 5.r., 6.r. in 7.r. Izpis imena (priprava, kompozicija, čistopis, likovna oprema)
 • 7.r. in 8. r. Izdelava grafitov

Priporočljiva je učilnica z zeleno tablo.

Za rezervacijo termina pišite na: nrg@ustvarjalnost.si


Team building

Trening uma in meditacija v gibanju za Manegerje. Kontaktirajte me. Program prilagojen potrebi podjetja izdelam po povpraševanju. Na sliki referenčen in 100% odličen prostor, za izvajanje coachingov: vzhodni stolp ptujskega gradu, z odličnim razgledom na najstarejše slovensko mesto.

Za rezervacijo termina pišite na: nrg@ustvarjalnost.si