fbpx

SPLETNI TEČAJ KALIGRAFIJE NA 35 KRATKIH FILMIH

SPLETNI TEČAJ KALIGRAFIJE NA 35 KRATKIH FILMIH

Se želite naučiti pisanja kaligrafije, kar iz udobja vašega doma?

Za vas sem posnela spletni tečaj kaligrafije iz svojih 20 letnih izkušenj. Spletni tečaj je sestavljen iz 35 kratkih filmov, ki jih lahko predelujete v lastnem ritmu, v ceno pa je vštet ves potreben pribor.

Naučite se pisanja dveh osnovnih stilov pisav: Karolinške minuskule in UNCIALE

Pred vami je spletni tečaj lepega pisanja, ki vas bo skozi 35 kratkih filmov popeljal v čarobi svet črk.

Program zajema:

1. Prve korake v kaligrafiji

 • Predstavitev paketa,
 • seznanjanje s peresi in tušem, pravilna drža in namakanje,
 • naklon peresa, višina črke,
 • osnovni gradniki črk: črte, krivulje,
 • čiščenje peresa.

2. Minuskule stila pisave Karolinška minuskula, ki je lepo čitljiva, pokončna pisava, primerna za prve korake v kaligrafiji

 • Izpisovanje celotne abecede malih črk po sklopih,
 • vaje pisanja besed,
 • izpisovanje številk.

3. Majuskule stila pisave Unciala

 • Izpisovanje celotne abecede velikih črk po sklopih,
 • vaje pisanja besed,
 • kombiniranje majuskul in minuskul.

Celoten paket zajema:

Celoten paket, ki zajema 35 kratkih filmov, vsebuje še vso potrebno gradivo in pripomočke (vajenica, 2mm pero, perenik, tuš) za izvedbo tečaja in nadaljnjega samostojnega učenja. Prednost spletnega tečaja je v tem, da lahko eno lekcijo večkrat ponavljate. Prav tako lahko v veččlanski družini ob enem paketu sodeluje več oseb. Kar pa priporočam je, da si med seboj ne izposojate peresa, saj se le to navadi na roko.

Ob naročilu v komentar k prijavi dopišite, koliko dodatnih pisnih gradiv in pripomočkov potrebujete, da vam jih, ob doplačilu 15 € za posameznega, dodamo v paket.

Vsi moji tečajniki, tako v živo, kot po spletu ste dobrodošli, da se name obrnete s vprašanji, na katere naletite tekom uporabe znanj v praksi.

Hvala, ker sami ne kopirate gradiva ob zavedanju, da je to intelektualna lastnina. Z veseljem pa vaše dobre izkušnje in osvojeno znanje prenašajte naprej, na vam lasten način.

Svojo prijavo lahko opravite na spodnji povezavi. Dostop do spletnega tečaja prejmete v roku enega dneva po plačilu, ostalo potrebno gradivo in pripomočke pa prejmete po pošti.

Cena celotnega paketa vključno s poštnino je 160€.

Potrebno gradivo in pripomočki, ki vam jih pošljemo po pošti.

Komu je spletni tečaj namenjen?

Ob ideji sem imela v mislih tiste, ki jim tečaj najbolj koristi, naše otroke v zgodnjih fazah svojega razvoja, ko se njihovi možganski centri še oblikujejo. Po več kot desetletju izkušenj z uvajanjem lepopisja v Osnovne šole, priporočam starost 9 do 10 let kot najprimernejšo za začetek s to prijetno vejo umetnosti.

Prav tako bo tečaj dobrodošel vsem, novega znanja željnim ustvarjalcem vseh generacij, saj kot pravi meni ljubi rek: ‘Nikoli ni prepozno za srečno otroštvo’. Za pero in tuš lahko poprimete v katerem koli obdobju starosti, saj so dobrobiti pisanja z roko številne. Vadba kaligrafije je mnogo več, kot le novo osvojena ročna spretnosti. Ob rednih vajah urimo predvsem fokus, koncentracijo, spomin, vztrajnost in kraljico vseh vrednot, potrpežljivost.

Koristi pisanja z roko

 • Veča kognitivne sposobnosti (daljša pozornost, izboljšuje kratkoročni spomin, veča natančnost)
 • Stabilizira fiziološke procese v našem telesu (umirja dihanje, aktivira istočasno obe možganski polovici, niža krvni pritisk)
 • Pomirja in stabilizira čustva (nas umirja, zmanjšuje nemir in napetost, krepi občutek za lepoto),
 • Vpliva na pozitivne karakterne spremembe (nas osredotoča, je pot, da zaslišimo glas svoje duše).

Več o kaligrafiji za začetnike si preberite na povezavi : https://kaligrafija.eu/kaligrafija-za-zacetnike/

Redne vaje lepopisja sama rada imenujem Meditacija v gibanju. Je prijetna oblika kontemplacije, globokega zlitja s seboj, kjer svoj um urimo, da izključi zunanje dražljaje in svojo pozornost zasidra v tukaj in sedaj.


http://ustvarjalnost.si/kaligrafija/

Vabljeni, da si s prijavo na e-novice zagotovite redno obveščenost o vseh novostih v ponudbi in programih.