fbpx

SPLETNI TEČAJ KALIGRAFIJE NA 35 KRATKIH FILMIH


V času, ko so nam trenutne razmere onemogočile druženje v živo na tečajih, sem se odločila pripraviti paket kratkih filmov, ki omogoča, da se kar od doma naučite pisati dva osnovna stila pisav: Karolinško minuskulo in UNCIALO.

Pred vami je spletni tečaj lepega pisanja, ki vas bo skozi 35 kratkih filmov popeljal v čarobi svet črk.

Program zajema:

1. Prve korake v kaligrafiji

 • Predstavitev paketa,
 • seznanjanje s peresi in tušem, pravilna drža in namakanje,
 • naklon peresa, višina črke,
 • osnovni gradniki črk: črte, krivulje,
 • čiščenje peresa.

2. Minuskule stila pisave Karolinška minuskula, ki je lepo čitljiva, pokončna pisava, primerna za prve korake v kaligrafiji

 • Izpisovanje celotne abecede malih črk po sklopih,
 • vaje pisanja besed,
 • izpisovanje številk.

3. Majuskule stila pisave Unciala

 • Izpisovanje celotne abecede velikih črk po sklopih,
 • vaje pisanja besed,
 • kombiniranje majuskul in minuskul.

Celoten paket zajema:

Celoten paket, ki zajema 35 kratkih filmov, vsebuje še vso potrebno gradivo in pripomočke (vajenica, 2mm pero, perenik, tuš) za izvedbo tečaja in nadaljnjega samostojnega učenja. Prednost spletnega tečaja je v tem, da lahko eno lekcijo večkrat ponavljate. Prav tako lahko v veččlanski družini ob enem paketu sodeluje več oseb. Kar pa priporočam je, da si med seboj ne izposojate peresa, saj se le to navadi na roko.

Ob naročilu v komentar k prijavi dopišite, koliko dodatnih pisnih gradiv in pripomočkov potrebujete, da vam jih, ob doplačilu 15 € za posameznega, dodamo v paket.

Vsi moji tečajniki, tako v živo, kot po spletu ste dobrodošli, da se name obrnete s vprašanji, na katere naletite tekom uporabe znanj v praksi.

Hvala, ker sami ne kopirate gradiva ob zavedanju, da je to intelektualna lastnina. Z veseljem pa vaše dobre izkušnje in osvojeno znanje prenašajte naprej, na vam lasten način.

Svojo prijavo lahko opravite na spodnji povezavi. Dostop do spletnega tečaja prejmete v roku enega dneva po plačilu, ostalo potrebno gradivo in pripomočke pa prejmete po pošti.

Cena celotnega paketa vključno s poštnino je 150 €.

Potrebno gradivo in pripomočki, ki vam jih pošljemo po pošti.

Komu je spletni tečaj namenjen?

Ob ideji sem imela v mislih tiste, ki jim tečaj najbolj koristi, naše otroke v zgodnjih fazah svojega razvoja, ko se njihovi možganski centri še oblikujejo. Po več kot desetletju izkušenj z uvajanjem lepopisja v Osnovne šole, priporočam starost 9 do 10 let kot najprimernejšo za začetek s to prijetno vejo umetnosti.

Prav tako bo tečaj dobrodošel vsem, novega znanja željnim ustvarjalcem vseh generacij, saj kot pravi meni ljubi rek: ‘Nikoli ni prepozno za srečno otroštvo’. Za pero in tuš lahko poprimete v katerem koli obdobju starosti, saj so dobrobiti pisanja z roko številne. Vadba kaligrafije je mnogo več, kot le novo osvojena ročna spretnosti. Ob rednih vajah urimo predvsem fokus, koncentracijo, spomin, vztrajnost in kraljico vseh vrednot, potrpežljivost.

Koristi pisanja z roko

 • Veča kognitivne sposobnosti (daljša pozornost, izboljšuje kratkoročni spomin, veča natančnost)
 • Stabilizira fiziološke procese v našem telesu (umirja dihanje, aktivira istočasno obe možganski polovici, niža krvni pritisk)
 • Pomirja in stabilizira čustva (nas umirja, zmanjšuje nemir in napetost, krepi občutek za lepoto),
 • Vpliva na pozitivne karakterne spremembe (nas osredotoča, je pot, da zaslišimo glas svoje duše).

Več o kaligrafiji za začetnike si preberite na povezavi : https://kaligrafija.eu/kaligrafija-za-zacetnike/

Redne vaje lepopisja sama rada imenujem Meditacija v gibanju. Je prijetna oblika kontemplacije, globokega zlitja s seboj, kjer svoj um urimo, da izključi zunanje dražljaje in svojo pozornost zasidra v tukaj in sedaj.


http://ustvarjalnost.si/kaligrafija/

Vabljeni, da si s prijavo na e-novice zagotovite redno obveščenost o vseh novostih v ponudbi in programih.