fbpx

Od sanj do realizacije

Odličen odziv obiskovalcev in odprtost domačinov za nova znanja, obeta nova in nova druženja z Varaždinom.In tako se sanje in vizije pretvarjajo v realnost.

Sicer mi je od vseh slovenskih mest Ptuj najlepši. Stari del mesta z grajskim gričem, ki se bohoti nad njim veliko obeta. In, če zaprem oči, vidim navade in življenje naših predhodnikov, ki so ga gradili in onih, ki so ga pozneje oživljali in ohranjali pri življenju. Življenje so ljudje. Še sonce se počuti bolj izpolnjeno v svoji osnovni funkciji, če lahko zraven kamna, kamilice in martinčka, zjutraj posije tudi na lice zadovoljnega meščana.

Živahna komunikacija vseh z vsemi

In prav sobivanje ljudi je tisto, kar me je najbolj prevzelo, ko sem pred leti prvič pila kavo na trgu sredi Varaždina. Živahna komunikacija vseh z vsemi. Dveh sosedov, naslanjajoč na bilanci svojih koles. Ali klepet zgovorne branjevke in odličnega gospoda. Prijateljici, z že napolnjenimi »hrvačkimi cekri«, si sredi trga izmenjujeta najnujnejše . Doživim, da, ko stopa mimo »v nulo« urejena dama, gospodom pri mizi zastane beseda, da se jim oko odpočije. Koketiranje, poklon, poljub roke in…. »Špek, gemišt in luk«, glavni razlog njihovega druženja, bodo počakali. Širok trg poln otrok, lokali pa tako polni, da se moraš potruditi, da najdeš prazno mizico.

To mesto pa živi

Juhu, sem pa si želim večkrat. Tu pa je življenje. Pokrita tržnica je živahna, nanjo so domačini še posebej ponosni. Sprehod po ulicah razkrije, da so lični lokali polni najrazličnejših obrtnih in rokodelskih stvaritev. Pa dizajnerskih butikov. Preplet starega in novega. Obetavno. Že ob prvem obisku Varaždina, sem »vrgla trnek« in pričela sanjati o širjenju svoje kaligrafije v Varaždinu, ki je nedaleč od Ptuja. Pot od sanj do realizacije.

Skupina turistov iz Reke, rednih gostov na Špancirfestu.

Produkt sanj je njihova realizacija

Z malo sreče in dosti vztrajnosti tako že drugo Skupina turistov iz Reke, rednih gostov na Špancirfestu.leto gostujem na Špancirfestu v Varaždinu. V veselje in čast mi je sodelovanje z Galerijo »Zlatni Ajngel« in njenim lastnikom Darko Sačićem, kjer je na ogled razstava mojih kaligrafskih del. In, kot da ima sreča v tej zgodbi mlade je za piko na i poskrbelo še ujemanje interesov z društvom Medenjak, katerega duša je gospa Jasna Sačić. Tako sem letos v programu Špancirfesta, zraven kaligrafije, predstavljala tudi delavnice majevskega merjenja časa in izvajala individualne analize.