fbpx

Strast ujeta v trenutek

Strast se skriva v marsičem. Se skriva, sem zapisala namenoma. Res je, da za menoj govorijo: »U, ta pa je bolj strastne sorte« in v mislih jim igra domišljija. A dokler so to le besede in dokler je namera ujeta v mislih, ne šteje nič. Je le slutnja strasti, ki jo na skrivaj snujemo, jo všečkamo v želji, da bi se tudi nam dogodila. Pa se ne. Ker je ujeta v pričakovanja. Ali… že izživeta skozi prazne besede.

Po drugi strani pa, … ko nekaj počneš s strastjo, ti to požene kri po žilah in takrat, toka kreativnosti, več ni moč ustaviti. Ne razmišljaš, kako bi…, če bi, … ampak, samo deluješ.

Zliješ se s trenutkom, prelivaš misli v dejanja, v stvaritve in se čudiš sebi in moči toka, ki ga jahaš. Mehanski čas več ne obstaja; kar ne opaziš, kdaj je minilo par ur, strjenih v trenutek. Ne obstaja trg ponudbe in povpraševanja; vodi te glas duše, ki te nahrani z občutkom varnosti in zadovoljstva. Ni zunanjega avditorija, ni okoliških vplivov; sta le glas tvoje duše, ki ti govori in tvoja roka, tvoje telo, ki se odziva. Do takega stanja je moč priti postopoma skozi mesečna srečanja z energijami narave.

Ni pravila, kaj, na tak strasten način, počneš. Pozdraviš nov dan na vse zgodaj. S kaligrafskim peresom zapolniš trenutke dopoldneva. Opoldan skuhaš kosilo najdražjim. V senci mogočnega češnjevega drevesa, z vpogledom skozi posvet z Ifa, olajšaš usodo nekomu, čutno odplešeš zadnjo tando ali … se v novo jutro prebudiš, poteptan, od črede divjih strasti noči.

Večja umetnost je, kako do tega priti? To je mojstrstvo življenja, ki ga iščemo. Živeti v trenutku. V hipu, prežetem s strastjo do življenja. Sama počasi odkrivam te potenciale skozi meditacijo v gibanju, skozi vaje kaligrafije, ki so moj um naredile voljnim, za notranjo komunikacijo s seboj.

Kaligrafija je moja strast. In mati narava prav tako in pa ljudje. Rudarjenje s človeškimi viri, z neodkritimi, potlačeni potenciali, ki se skrivajo v nas. V otrocih in v osivelih in v vseh onih vmes.

Po 15 letih ukvarjanja s kaligrafijo, lahko govorim, o pozitivnih učinkih rednih vaj lepopisja na čustveno stabilnost. O pozitivnih vplivih na povečano koncentracijo, fokus, na občutek za lepoto in samozavest. Kaligrafija posredno tlakuje pot k učinkoviti notranji komunikaciji.

___________________________________________________________________

V prihodnjem članku najdete priporočila za začetnike, ki se sprašujejo, kako začeti.

Nikoli ni prepozno za srečno otroštvo, kot nikoli ni prepozno se pridružiti SVETU USTVARJALNOSTI,

ki deluje na Griču nad Ptujem.